Geduld, aandacht, flexibiliteit en aanvaarding; zomaar enkele houdingselementen die in meditatie geoefend worden. Het steeds verder integreren van deze houding in het dagelijks handelen wordt de zijn-modus genoemd. MediModus traint zorgverleners in deze integratie.

De zijn-modus brengt de zorgverlener meer werkplezier, een betere stressbestendigheid en een prettigere samenwerking met collega’s. De zorgkwaliteit verbetert, cliënt/patiënttevredenheid neemt toe en het aantal medische fouten neemt af.

In de geboortezorg reduceert mindfulness baringspijn, stress en angst en biedt het de barende een toegenomen gevoel van controle. Dit in combinatie met realistische verwachtingen en een breder perspectief op de Nederlandse geboortezorg.
Dit uit zich in een hogere tevredenheid over het verloop van de baring, een teamgevoel samen met zorgverleners, een hoge mate van betrokkenheid van de partner en minder interventies.

Natascha Deguelle is gynaecologe. Lilian Wirken is verloskundige. Beiden zijn tevens gecertificeerd mindfulnesstrainer en geraakt door alles wat mindfulness de zorgverlener én de zorgvrager te bieden heeft. Natascha en Lilian starten hun samenwerking in 2014 en hebben deze geformaliseerd in MediModus.

Natascha Deguelle
Natascha DeguelleGynaecoloog - Trainer
Meer over Natascha
Natascha is gynaecoloog, voormalig arts arbeid en gezondheid, voormalig docent, blogger Medisch Contact, trainer Mindfulness Based Cognitive Therapy. Natascha verzorgt tevens mindfulnesstrainingen voor verloskundigen bij See True en workshops mindfulness voor medisch specialisten in Duitsland.
CRKBO geregistreerd docent
Lilian Wirken
Lilian WirkenVerloskundige - Trainer
Meer over Lilian
Lilian is verloskundige, auteur ‘Als bevallen spannend is’, coach/counselor en trainer Mindfulness Based Cognitive Therapy, trainer Mindfulness Based Childbirth & Parenting en trainer Mindfulness Based Stress Reduction. Lilian heeft jarenlang Methodisch Intercollegiaal Overleg begeleid.
Ze is auteur van het boek ‘Als bevallen spannend is, met vertrouwen in verwachting’.
CRKBO geregistreerd docent

We werken graag samen met:

  • Yvonne Tuinte (trainer)
  • Renee Dirks (ondersteunende werkzaamheden)
Renee Dirks
Renee DirksGrafisch Designer, Webdesigner, Online Marketeer
Renee Dirks verricht allerhande werkzaamheden voor MediModus. We kunnen u Renee van Visuals4You van harte aanbevelen.
Yvonne Tuinte
Yvonne TuinteVerloskundige en Trainer
Yvonne Tuinte is verloskudige n.p. Ze is trainer Mindfulness Based Stress Reduction en trainer Mindfulness Based Childbirth & Parenting bij het Centrum voor Mindfulness Flevoland. Daarnaast is ze singer/songwriter en mede-auteur van het boek ‘Mindful zwanger zijn’.